26 Mart 2016 Cumartesi

Turna Kuşları Güncesi-1


19 Mart 2016

Bir kaç gün önce Ankara'da bomba patlamıştı. İzmir'de de patlama ihtimali nedeniyle bugünkü toplantımızı yapamadık. Oysa programımızda Çıtır Çıtır Felsefe kitaplarımızı alıp Kültürpark'ta kitap okumak vardı. Güvenlik nedeniyle iptal edildiğini öğrendik. O gün İstanbul'da bomba patladı.

26 Mart 2016

Bugün bir çok arkadaşımız toplantıya gelmedi. 5 kişi geldik. (Ayşegül, Utku, Mert, Ayşe, Nilay)19 Mart toplantımızın iptaliyle ilgili duygularımızı paylaştık.

"Hepimiz üzülüyorduk ve yapacağımız tek şeyin eve kapanmak olduğunu sanıyorduk. Toplantıya katılan 5 çocuk olarak hepimizin içinde panik,korku ve hüzün vardı."
"Daha sonra  sokağa çıkamadığımızda en büyük hakkımız olan yaşama hakkımızın kısıtlandığı ve  özgürlüğümüz olmadığını konuştuk. Sonrasında neler yapabileceğimizi düşündük ve farklı fikirler ortaya kondu.Örneğin bir blog açabileceğimiz veya facebook sayfası açabileceğimiz ya da  #dirençocuk diyerek   twitter da hashtag  açabileceğimizi düşündük.

Grup sorumlumuz Sevgi Abla bize Sadako Sasaki'nin öyküsünü anlattı. Biz de bu hikayeden yola çıkarak ; Artık savaşlar olmasın ve çocuklar ölmesin dileğiyle 1000 turna kuşu yapmaya karar verdik. "

Projemizin ismini "Barış İçin Diren Çocuk" koyduk. Neden direniyoruzla ilgili duygu ve düşüncelerimizi blogtaki " Neden Barış İçin Diren Çocuk "etiketli yazılarımızdan okuyabilirsiniz.

Sadako Sasaki'nin öyküsünü öğrendiğimiz bugün ilk turna kuşumuzu yaptık. Ailelerimiz de bize destek verdi.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder